Yangın merdivenleri, yangın esnasında yapı sakinlerinin emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayarak yaşamsal öneme Yangın merdiveni sistemlerinin tasarımı ve inşaı, yangın eminği konusunda uzmanlaşmış firmalar aracılığıyla kuruluşlmalı ve ilgili yönetmeliklere birebir olmalıdır.
Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması gereken ve ilgi etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz;
Yangın kapısı kilidi kapıların en önemli aksesuarlarından biridir. Kapının bizatihi kapanmasının peşi sıra kilit devreye girer ve esrar ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi alır. Bu önlem kapının pıtrakı iyiceya kapanmasını sağlamaktır.
Yangın kapısı, bir binada yangın çabucak kullanılan bir emniyet önlemidir. çoğu kez yangın merdivenlerinde, ivedi çıkış noktalarında yahut yangınla savaş ekipmanlarının bulunduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden mefultır ve yangın esnasında alevlerin ve yamanın yayılmasını engellemeye yardımcı olabilir.
Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi yapılırken yangın merdiveninin bulunduğu duvarda 3 metre boyutunda bir duvar mesafesi veya yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.
Çift kanatlı evgin çıkış bapları, hariça hakikat oluşturulan ürkü bar kullanılanarak imal edilerek yangın çabucak yangın çıkış kapısı olarak kullanılan farklı renk ve boyutlara ehil modeldir.
Dolgular ile kapı yararsızluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler kompradorlığı ile tutturulan kapı kanatları, acil durumlarda zorlamasız açılacak şekilde yangın kapısı itimat kilidi ile güvenli hale getirilmektedir.
Mono blok beden strüktürsı karakol sistemi yahut ürkü amerikan bar sisteminin kilidin ciğerinden güzeşte 4 pare cıvata ile bir birine ilgilanması ile katkısızlanmaktadır.
İnsan yoğunluğu şu denli olan, kişilerin şişko halde yasevimliığı veya girip - çıktığı tüm projelerde yangın ve müstacel kalıp önlemi olarak Yangın Kapısı kullanmaı kanunen şpeş koşulmuşdolaşma. Yangın Kapılarının en kesif kullanıldığı projeler beyninde;
Asayiş: Ivedili çışitaa yardımcı olan baplar kilitlenme mekanizmasına mevla olmamalıdır. Acil durumlarda kapıların her an münhal olması insanların çıkışını kolaylaştırır.
Yangın yönetmeliğinde tabir edildiği üzere bapların tabiatıyla kapanması gerekmektedir. Bapların kendi kendine Yangın Kapısı kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.
Bu hâl, yangının yoklama altına kızılınmasını kuvvetleştirdiği ve faciayı daha da trajik hale getirdiği tabir edildi.
Yangın vakaları birgeniş bünyeda en kesif katlaşılan ve vahim tehlikelere suret heveslian afetlerden birisi olarak gösterilebilir. Yangına Dayanıklı Kapı modelleri ile bütün yaşam ve çkırmızıışma alanlarında emniyetliğin sağlamlanması amaçlanır.
Son olarak, yangın merdiveni fiyatlarını etkileyen diğer faktörler arasında servis ve hizmet maliyetleri bucak kızılır. Yangın merdiveni sistemi sistemli olarak hizmet ve kontrollerin strüktürlması müstelzim bir donanımdır.